30 Haziran 2008 Pazartesi

Jumper

Jumper, Doug Liman'ın yönetmenliğini yaptığı 2008 çıkışlı bir aksiyon filmi. Liman'ın daha önce imza attığı filmlere şöyle bir bakarsak, Bourne 1-2-3, Mr. & Mrs. Smith gibi bol adrenalinli filmleri görebiliyoruz. Bu da Jumper hakkında bize az çok fikir verebiliyor.

Jumper, aslında özünde türdeşlerinden biraz daha farklı bir film. Fragmanlardan da görüleceği gibi ortada insanüstü (süper) güçlerin olduğu belli ama diğer filmlerdeki gibi bu filmde bir "süper kahramanlık" olgusu yok. Oldukça bizden. Neden olduğunu anlamak için "Jump ve Jumper'ın" ne olduğuna değinelim.


Jump'lamak filmde mekanlar arası portal açabilmek anlamına geliyor. Bunun için önce Jump edilecek yerin görülmüş, zihinde yer edinmiş olması şart (X-Men 2'deki Nightcrawler'ın benzeri gibi). Jump sırasında zaman akışını bozulmuyor, portallar arasında geçerken maddenin kimyası değişmiyor ve bedende hasar oluşmuyor. Beden enerjisini almadığından istenildiği kadar yapılabiliyor. Bir anda pramitlerde, başka bi anda Sultan Ahmet Camii avlusunda olabiliyorlar Jumper'lar. Bu arkadaşların bir diğer özelliği de Jump sırasında arkasında bıraktıkları portalın belli bir süre içerisinde kullanıma açık kalması, ve Jumper olmayan bir insanı veya nesneyi de temas sayesinde istediği yere götürebilmeleri (beğendiğiniz bir mankenin yanında belirip onu istediğiniz bir tatil köyüne götürebilirsiniz) (fantaziye gel :))


Gözünüzün gördüğü, aklınızdan geçtiği yere anında gidebilmek, istediğiniz şeyi veya kişiyi peşinizden sürüklemek varken, kim süper kahraman olmak ister ki? İşte Jumper bunu bize kısmen gösteriyor.

Tabii ki her hikayede bir kötü karakter (gerçek anlamda kötü demesek de ana kahramana göre zıt düşen desek) bulunuyor. Samuel L. Jackson işte burada devreye giriyor ve bizim Jumper'ı terbiye etmeye çalışıyor. "Bizim Jumper" da modern Anakin Skywalker olan Hayden Christensen oluyor. Orta halli bir performans çıkardığını belirtmeliyim.

Film müthiş görsel efektlere sahip. Her Jump sırasında özel bir efekt ortaya çıkıyor ve Jump edilen yer orta halli hasar alıyor (sanki bir meteor oraya düşmüş gibi). Trafikte, suda, karada hatta havada edilen Jump'lar haliyle son derece güzel görsel efekt ziyafeti yaşatıyor herkese. Şahsen oldukça etkilendim.


Filmin en büyük başarısızlığı kendisini ve hikayesini izleyicilere aktaramamakta yaşanıyor. Ana kahramanın hikayesini biliyoruz ama geri kalanları bilmiyoruz? Bu bize filmin devam filmi geleceğini söylüyor (IMDB'de 2011 gibi bir tarih geçiyor) ama belli de olmaz. Sonuç itibariyle 90 dakikalık, seyri hoş, aksiyonu idare eder, patlamış mısırınıza zevkle meze olabilecek bir film Jumper. 6/10
Ayrıntılı bilgi: http://www.imdb.com/title/tt0489099/

Fragman için TIKLAYIN


Download Link (alıntıdır):


Jumper[2008]DvDrip.AC3-aXXo


http://rapidshare.com/files/124962285/Jumper-aXXo.part1.rar http://rapidshare.com/files/124946880/Jumper-aXXo.part2.rar http://rapidshare.com/files/124934991/Jumper-aXXo.part3.rar http://rapidshare.com/files/124740271/Jumper-aXXo.part4.rar http://rapidshare.com/files/124740103/Jumper-aXXo.part5.rar http://rapidshare.com/files/124776007/Jumper-aXXo.part6.rar http://rapidshare.com/files/124784992/Jumper-aXXo.part7.rar


Türkçe Altyazı için TIKLAYIN

Hiç yorum yok: