13 Ağustos 2008 Çarşamba

Will Smith özel dosya:Enemy of the State


—Sayın milletvekili,

Milli güvenliği korumak ve devletin istihbarat toplama ihtiyacı ile insan hakları ve özellikle evimizin kutsallığı arasındaki çizgi nedir? Evimize girmeye ihtiyacınız yok…

1998 tarihli Tony Scott filmimiz bu cümleler ile sonlanırken, biten filmin ardından aynı soruyu sizin de düşünmeniz için imkan sağlıyor. Gerçekten de özel hayatın mahremiyeti ve sözde demokrasi adına alınmaya çalışılan önlemler ile ilgili olarak yakın dönemde gittikçe artan bir gerilim var ortada. Teknolojik gelişimin ivmesine paralel olarak artan bu gerilimin beyazperde de ele alınması kaçınılmazdı. İşte tam bu noktada all-yıldız sayılabilecek bir kadroyla çekilecek iyi bir film, tüm dikkatleri tartışmalar ile beraber gündeme çıkaracaktı.


All star derken abartmış olmayayım. Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight, Tom Sizemore, Jack Black, Seth Green ve Gabriel Byrne bu kadronun asılları olarak filmde yer alıyor.

Hazır dosya konusu insan evladı, jenerasyonu içerisinde Hollywood malzemesi olarak altın yumurtlayan tavuk olarak görülmeye başlamışken bu tip bir politik aksiyon filmi içerisindeki popcorn neşesi olarak boşuna seçilmediğini de gösteriyor. Belki henüz mimiklerini ve oyunculuğunu son dönemdeki gibi vurgulama şansı olmasa da büyük ustaların yanında da çok sırıtmamış. Kariyerinin hızlı adımlarında hele ki de bi Tony Scott filmi yer alıyorsa, e bu gayet parlak bir şey sanırım.

Filmin alttan alttan, bakın bizim her şeyden haberimiz var iması hafif gıcık yaptırsa da alıştık sanırım son zamanlarda…

Filmin aksiyon sahneleri kalburüstü sayın seyirciler. Özellikle feribot sonrası amfetamin etkili takip sahneleri gayet de merakla ve heyecan ile takip ediliyor. Tünel sahnesi ve harika dış plan çekimleri film için iyi teknik ayrıntılardan sadece bazıları.

Beyazperde de oldukça şık duran bu filmin Will Smith için gerek tanınma gerekse ustalar arasında ezilmeden de oynayabileceğini göstermesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

1 yorum:

oinone dedi ki...

konuyla cok da alakali olmayarak neden ozel dosya icin will smithi sectiniz?