11 Temmuz 2008 Cuma

Be Kind Rewind / Lütfen Başa Sarın



Michel Gondry... Bir çoğumuzun önünde secde edeceği Eternal Sunshine of the Spotless Mind'in yaratıcısı. Ondan sonra da Science of Sleep... Bu adamın sinema gözüne bayılıyorum diyebilirim. Farklı baktığı bir gerçek ama herkesin kendi içinde birşeyler bulabileceği bir farklılıktan öte değil bu. Son filmi BKR ise az önce bahsettiğim iki filmden daha iyi değil ama en az onlar kadar "farklı".

Tabii ki filmin ağır topu Jack Black. Onun ardından ise Mos Def (Mike) geliyor. Kendisini çok komik bulmasam da, Jack'in (Jerry) arkadaşı olabilecek kadar absürd mimiklere sahip; yani mantıklı bir seçim. Ama aynı şeyi Danny Glover için söyleyemem. Filme bence son derece ters bir karakter kendisi. Ama neyse...

Filmin tag'ı zaten bir çok şeyi özetliyor "Siz adını koyun biz çekelim"... Bir kaza sonucu Jerry, devraldıkları VHS film satan dükkandaki tüm filmleri bozar. Bunun üstüne de bu iki sivri zekalı arkadaş, istenilen filmlerin çok daha kısalarını tek kamera ve bütçesiz(!) çekmeye çalışır. İşte Gondry'nin zekası burada devreye girer çünkü bu sahneler muhteşem. Hem güldürüyor hem nostalji sağlıyor hatta bazen hüzünlendirebiliyor. İkili bu filmlere bir de terim buluyor tabii; o da Sweded!

Sinema severlerin filmde gideceği iki yol var, ya bayılacaklar ya da harcadıkları zamana üzülecekler. Ben ilk yoldan gittim valla. Çok eğlendim. Bir sinema sever olarak ekrandaki sinema sever biraderleri görünce insan farklı duygulara kapılıyor- ki sormayın gitsin.

Bu Sweded akımı sanırım genişleyecek. Filmin ana sayfasını mutlaka gezin. Orada yavaş yavaş, hayranların da Sweded ettiği filmler yer almaya başlıyor. Belli mi olur, belki gaza gelip arkadaşlarınızla bir filmi de siz Sweded edebilirsiniz :) 7.4/10

Detaylı bilgi için: http://www.imdb.com/title/tt0799934/



Download Link (alıntıdır) için TIKLAYIN



Hiç yorum yok: