31 Temmuz 2008 Perşembe

Will Smith Özel Dosya: "Hancock"




10 yıl boyunca Hollywood'da dolanan bir senaryo, kahramanlık taslamakla alakası olmayan bir adam, geçmişten gelen sırlar ve elbette tüm bunların L.A. semalarında mikserlenip leziz bir sunumla perdeye yansıması; Hancock.

150 milyon $ maliyetli bütçesini hasılatıyla üçe katlayan bu dev Hollywood yapımının Will Smith'e ne kazandırdığı bir yana, süper kahraman bereketiyle çalkalanan yaz aylarında hafif meşrep gibi gözükse de mütevazi görkemiyle işini başarıyla kotardığı muhakkak.

Anti-kahraman edasının sulu zırtlak olmayan işlenişleri her zaman keyif vermiştir. Hancock'ın da alkolle başarısız geçen imtihanı ve "kurtarırken mahveden" kahramanlığının Los Angeles halkına ızdırap çektirişi filmin ilk yarısının önemli bir kısmını oluşturmakta.

Kahramanımızın kamu mallarını tarumar ettiği günlerden birinde bu sefer halkla ilişkiler uzmanı Ray'i kurtarması -ki bu kahramanlığı da şehir demiryollarına pahalıya patlıyor- ve hemen akabinde Ray'in teşekkür amacıyla Hancock'ın imajını elden geçirme çalışmaları bir hayli eğlenceli. Bu kısma kadar herşey güzelken filmin benden aldığı puanı +1 arttıran etkenle tanışıyouz, Charlize Theron ve uzun saçları! İnanılmaz. Sinema eleştirmeni olabilir miyim bilemiyorum ancak güzelden anlamak için alim olmaya gerek yok!

İdeal eş portresini perdeye taşıyan Mary'nin, kendisiyle tanıştığı andan itibaren Hancock'tan kaynaklanan huzursuzluğu size klasik ailesine düşkün ve kol kanat geren ev kadını tribini hatırlatıyorsa emin olun filmin ikinci yarısında çok şaşıracaksınız!



Hancock, sıkı bir eğlencelik ve sıkı bir aksiyon filmi. Özel efektleri, büyük bütçeli sahneleri, küçük ancak heyecanlı sürprizleri olsun tam bir haftasonu seyirliği ve müthiş bir patlamış mısır tükettiricisi.
7/10

Hiç yorum yok: